Online nascholing tandartsassistenten
Veel assistenten uit de mondzorgpraktijk hebben een opleiding gevolgd om in opdracht röntgenfoto’s te mogen maken in de praktijk. Volgens de beroepsrichtlijn moet deze kennis elke 5 jaar worden opgefrist.
Met deze online nascholing stralingsbescherming voldoe je in één keer aan deze eis.
Nascholing tandartsassistenten
Het instellen en maken van röntgenopnames binnen de tandheelkunde is volgens de Richtlijn Tandheelkundige Radiologie van de KNMT toegestaan mits een assistent of mondhygiënist hiervoor een externe scholing radiologische opnametechniek heeft gevolgd. Hierna is het verplicht passende bij- en nascholing te volgen, met een interval van 5 jaar.
In de mondzorg zijn er vele nascholingen, welke behoorlijk wat tijd in beslag kunnen nemen. Deze online nascholing stralingsbescherming voor tandartsassistenten en mondhygiënisten heeft een studiebelasting van ongeveer 1,5-2 uur en is volledig online te volgen. Na aanschaf houdt u een jaar toegang tot de cursusinhoud, en kunt u op elk gewenst moment weer inloggen om de cursus te vervolgen.
De lessen zijn duidelijk en ik heb er ook echt iets aan!”
Wat krijgt u in de online nascholing?
Altijd toegang
In een online leeromgeving staan alle modules van de nascholing. U behoudt maar liefst 1 jaar lang toegang tot de leeromgeving.
Quiz
De nascholing sluit u af met een quiz die met een voldoende afgerond dient te worden om de nascholing succesvol af te sluiten.
Certificaat
Bij succesvolle afronding van de nascholing ontvangt u een certificaat en is uw kennis over stralingsbescherming weer up-to-date.
Hierover leert de tandartsassistent in de nascholing:
Gevaren van
straling
Aan het eind van deze module beschikt u over wat basiskennis in de radiobiologie. Om te begrijpen wat het effect is van röntgenstraling op een menselijke cel, moeten we eerst weten hoe deze cel functioneert. Ook behandelen we grootheden en eenheden in de stralingsbescherming, en gaan we dieper in op het thema straling en zwangerschap.
Wat is straling en hoe wordt het opgewekt
In dit onderdeel gaan we in op hoe de bouw van materie is en hoe röntgenstraling nu eigenlijk wordt opgewekt. Hierbij duiken we in wat basiskennis over atomen en moleculen. We maken gebruik van video en veel afbeeldingen, zodat de stof afwisselend wordt aangeboden.
Bescherming tegen straling
We weten wat straling is en wat het kan doen in het menselijk lichaam. Maar hoe beschermen we ons in de praktijk tegen straling? We behandelen bescherming voor de medewerkers en bescherming voor patiënten, zoals wat is nu het nut van een loodschort? Ook komt aan bod wat ALARA nu eigenlijk is en hoe dit kan toegepast worden in de praktijk.
Wetgeving stralingsbescherming
In deze module behandelen we in het kort de richtlijnen in de stralingsbescherming. We beschrijven wat de Kernenergiewet en Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming (Bbs) inhoudt en de belangsrijkste punten uit de beroepsrichtlijn.
Insteltechniek & Quiz
In dit onderdeel zullen we ingaan op de opnametechnieken van intraorale opnames en panoramische opnames. Dit doen we aan de hand van duidelijke afbeeldingen en schetsen. Want hoe zat het ook nog weer precies? Aansluitend volgt de quiz waarin de meest gemaakte instelfouten aan bod komen!
Dit levert de online nascholing u op:
De wettelijk verplichte nascholing stralingsbescherming volgen in eigen tijd;
Uw praktijk hoeft niet dicht omdat het team niet naar een fysieke trainingslocatie hoeft voor nascholing;
De nascholing wordt afgerond met een certificaat.
€99
Nascholing tandartsassistenten en mondhygiënisten
Inhoud: 5 modules met een afsluitende quiz
Studiebelasting: 1,5 -2 uur
Deze nascholing wordt afgerond met een certificaat
Wilt u alle assistenten en mondhygiënisten in uw praktijk toegang geven tot deze cursus? Neem dan contact op via email om gebruik te maken van ons aanbod voor de gehele tandartsenpraktijk.