Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€99

Nascholing tandarts­assistenten en mond­hygiënisten

Veel assistenten en mondhygiënisten uit de mondzorgpraktijk hebben een opleiding gevolgd om in opdracht röntgenfoto’s te mogen maken. Volgens de beroepsrichtlijn ‘Tandheelkundige radiologie’ van de KNMT moet deze kennis elke 5 jaar worden opgefrist. Met deze online nascholing op het gebied van stralingsbescherming voldoen medewerkers aan deze eis. De studiebelasting is ongeveer 1,5-2 uur en wordt afgesloten met een certificaat.

Nascholing tandarts­assistenten en mond­hygiënisten

De leerdoelen in deze nascholing voor tandartsassistenten en mondhygiënisten worden op een prettige manier gerealiseerd door afwisselend gebruik van media zoals tekst, afbeeldingen, video’s en explainers. Dit is een online nascholing die niet snel verveelt en waardoor kennis weer wordt opgefrist.  Bovendien kan de nascholing op elke locatie en op elk gewenst moment van de dag worden gevolgd. Na betaling is de cursusinhoud* een jaar lang toegankelijk.

De leerdoelen van de cursus

Na afronding van deze cursus kan de assistent of mondhygiënist:
  1. De eigenschappen van straling benoemen;
  2. De gevaren aangeven van straling;
  3. Medewerkers en patiënten zo optimaal mogelijk beschermen tegen straling;
  4. Relevante wet- en regelgeving benoemen;
  5. Uitleggen hoe apparatuur correct gebruikt moet worden;
  6. De meest voorkomende fouten in opnamen herkennen (quiz)

*Niets uit deze cursus mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder.

of bekijk hier het complete aanbod aan cursussen