Prijzen & FAQ

Op deze pagina vindt u prijsinformatie en antwoord op de meest gestelde vragen. 

Nascholing stralingsbescherming

Prijzen

AVS-Radiant biedt online nascholing stralingshygiëne voor tandartsen op het niveau van TMS Tandheelkunde Basis (voorheen 5A/M). Wij hanteren een vaste prijs per deelnemer. Het is tevens mogelijk de nascholing stralingsbescherming voor uw gehele praktijk bij ons onder te brengen. Neem contact met ons op om een aantrekkelijke offerte te ontvangen.

Volledige nascholing TMS tandheelkunde basis

€249

/eenmalig
Nascholing tandartsassistenten en mondhygiënisten

€99

/eenmalig
Heeft u vragen?

FAQ's

In deze sectie verzamelden wij de meest gestelde vragen over onze online nascholingscursussen stralingsbescherming. 

U bent in het bezit van een diploma stralingsdeskundigheid niveau 5A, 5M of 5 A/M, stralingsbescherming voor tandartsen en orthodontisten of TMS tandheelkunde basis.
De nascholing is bedoeld voor tandartsassistenten of mondhygiënisten die een mbo-opleiding hebben genoten met radiologische opnametechnieken in het curriculum. Met deze nascholing is uw kennis op het gebied van stralingsbescherming weer up-to-date, welke ook vereist is door de Richtlijn Tandheelkundige Radiologie van de KNMT.
 

Na het volgen van de nascholing, zowel voor tandartsen als voor assistenten/mondhygiënisten, bent u up-to-date van uw kennis betreffende de moderne stralingshygiëne en huidige regelgeving. De richtlijn Tandheelkundige radiologie van de KNMT stelt dat vier uur nascholing op het gebied van stralingsbescherming en radiologie per 5 jaar voldoende is voor tandartsen. Voor assistenten is dit minimaal één uur.  Wanneer u de complete cursus volgt voldoet u daarmee aan de voorschriften.

Het is voor grotere praktijken aantrekkelijk om een “Abonnement VGT Portal Stralingsbescherming Plus” af te sluiten, uw stralingszaken op één plek geregeld, inclusief de nascholing van AVS-Radiant. Informeer de website van VGT voor meer informatie. 

U kunt de gewenste nascholing verkrijgen door de nascholing te selecteren en bij het aanschafproces de kortingscode in te vullen. Dit wijst zich vanzelf. U kunt direct starten met de nascholing. Het benodigde certificaat staat op naam van degene die zich registreert voor de cursus. 

Als u geregistreerd bent bij het KRT en u vult uw BIG-registratienummer in bij het aanschafproces, worden uw KRT-punten voor u verwerkt, u hoeft verder niets te doen. 

Mocht er naar enige tijd nog geen punten zijn bijgeschreven in uw KRT account, kunt u per mail contact opnemen met info@avs-radiant.nl, het kan zijn dat in uw account uw BIG-nummer niet of niet correct is ingevoerd. Wij lossen dit dan zo spoedig mogelijk voor u op. 

De volledige nascholing TMS tandheelkunde basis bestaat uit vier modules. Iedere module neemt 60 minuten in beslag om door te lezen en te kijken. Iedere module wordt afgesloten met een toets. De totale studieduur van deze nascholing bedraagt 4 uur. De nascholing voor assistenten/monhygiënisten heeft een studiebelasting van ongeveer 2 uren. 

U selecteert op onze website de gewenste cursus (of module van een cursus) en voldoet de betaling. Na (automatische) registratie van de betaling ontvangt u een link om de nascholing gelijk te starten. U kunt via “Mijn account” altijd weer inloggen, zo kunt u de nascholing in uw eigen tempo voldoen.

Na betaling van de cursus heeft u gedurende één jaar onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal. Het is niet mogelijk de inlog te delen met een andere tandarts. Het benodigde certificaat staat op naam van degene die zich registreert en betaalt voor de cursus. 

De inhoud van de online cursus is identiek aan hetgeen in fysieke bij-en nascholingsbijeenkomsten wordt gepresenteerd. Wij gebruiken verschillende vormen van media, zoals tekst, illustraties, gesproken ‘explainers‘ en videos. Door deze afwisseling wordt het niet als saai ervaren en is er een hoge leeropbrengst.  

Onze online leergangen zijn
geaccrediteerd door: